WEEKEND MUSIC LUNCH BREAK

Gepland voor

ZONDAG 12:00 14:00
ZATERDAG 12:00 14:00

Gemarkeerd als: , , ,
Marcel Steenbakker (Goes, 1966) is sinds het begin van de jaren 80 ‘radioactief’. Op jonge leeftijd werd hij al luisterend naar zeezenders Veronica, Caroline en Mi Amigo besmet met het radiovirus. Pogingen om hem ervan te genezen zijn allen gestrand.

Voor het eerst was Marcel te horen in 1984 op de Goese etherpiraat Radio Rodeo. Later in de jaren 80 zou hij samen met radiocollega’s de allereerste illegale 24-uurs zender in Goes runnen. Radio was plots geen hobby meer maar werd een vak. Om 24 uur per dag, illegaal, uit te kunnen zenden was nogal organisatietalent, doorzettingsvermogen en…gekheid gemoeid. Kwaliteiten die Marcel niet vreemd zijn.

Na Golden Wave FM vertrok Marcel naar België alwaar hij uit handen van een deel van de organisatie achter zeezender Radio Monique de dagelijkse leiding kreeg over Radio Bakarah. Ironisch genoeg stond de antennemast van deze zender 1 meter van de grenspaal verwijderd onder Ossendrecht.

Na diverse hand-en-span diensten voor zeezender Caroline, Monique, 819 en 558 keerde Marcel begin jaren 90 terug naar Zeeland waar hij één van de initiatiefnemers werd van de Borselse Lokale Omroep Stichting. Volgens Marcel zelf zijn ‘grootste’ fout. Niet alleen bleek het project financieel onhaalbaar, het had geen schijn van kans om onder de Mediawetgeving te kunnen slagen.

Marcel keerde zijn liefde voor radio de rug toe en vertrok met stille trom naar Azië. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en binnen no-time was Marcel als één van de eerste Nederlanders met internationale programma’s op de radio te horen op het Thaise vakantie eiland Phuket.

Eenmaal terug in Europa was Marcel weer te horen in Zandvliet en Noord-Antwerpen op ARTA FM. Toen deze zender door de Belgische overheid het zwijgen werd opgelegd besloot Marcel een punt achter zijn radiocarrière te zetten. De invallen door justitie waren zowat ontelbaar, de verschillende studio’s….het werd even teveel en een radiostilte van 10 jaar volgde.

In februari 2012 besloot Marcel programma’s te gaan maken voor internetomroep Popular FM. Hij had duidelijk geen zin in (wat hij noemt) het geneuzel van lokale omroepen en hun besturen. Hij wilde gewoon weer Rock & Roll. Na enige tijd werd Marcel opgenomen in het bestuur van de stichting achter Popular FM. De opdracht was om toch maar een lokale omroep te gaan worden…

Helaas kwam Popular FM in 2015 tot een einde. Een intensieve periode van 3 jaren werd afgesloten. Eén van de leukste perioden uit mijn hele radiocarrière, aldus Marcel. Ongelimiteerd en onbekommerd kon Marcel zijn ei kwijt. Dat smaakte naar meer. Toen Popular FM stopte besloot Marcel samen met Jos de Rooij en Henk Ketting om onder de naam BX Radio, Beveland Xtra! programma’s via het internet aan te gaan bieden.

Inmiddels leggen de werkzaamheden die BX Radio met zich meebrengen een dusdanig beslag op de tijd van Marcel dat hij alleen nog als stem van de regioberichten te horen is en sporadisch als uitzendkracht tijdens live programma’s zoals bij Veste Verlicht.

 

Lees Meer

BX RADIO

VOOR HEEL BEVELAND EN VER DAARBUITEN

Current track
TITLE
ARTIST